Top

Αν σου αρέσουν οι δραστηριότητες αναψυχής που περιλαμβάνουν και νερό τότε συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Σου έχω ετοιμάσει εξόρμηση στη φύση με πεζοπορία και μαγική βουτιά σε θερμά νερά. Την καλύτερη wellbeing πρόταση για εξόρμηση που θα σε κάνει να νιώσεις ευεξία και θα σου γεμίσει τις μπαταρίες σου θα την βρεις παρακάτω.

Η συγκεκριμένη wellbeing δραστηριότητα είναι για όλες τις εποχές αλλά ειδικά τώρα που αρχίζει και χειμωνιάζει λίγο αποκτά άλλη αξία. Προσωπικά έχω απολαύσει το μοναδικό φυσικό τοπίο και το θερμό νερό που τρέχει από τον φυσικό καταρράκτη στα Λουτρά Πόζαρ στην καρδιά του χειμώνα και από πάνω να πέφτει χιόνι. Εμπειρία μοναδική. Αξία ανεκτίμητη!

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται κοντά στο χωριό Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας στο νομό Πέλλας. Είναι γνωστά ως Λουτρά, Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Αριδαίας από την οποία και απέχουν μόλις 13 χιλιόμετρα. Το όνομα τους Πόζαρ είναι σλαβικής προέλευσης και σημαίνει φωτιά ή θερμότητα. Το παλαιότερο όνομα του ρέματος ήταν Τόπλιτσα που στα σλάβικα σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει θερμοπόταμος.

Στα Λουτρά Πόζαρ θα φτάσεις με αυτοκίνητο σε περίπου μιάμιση ώρα από την Θεσσαλονίκη (111 χιλιόμετρα), ενώ θα χρειαστείς περίπου 6 ώρες από την Αθήνα (558 χιλιόμετρα). Η περιοχή προσφέρεται για μονοήμερη επίσκεψη αν είσαι σε κοντινή περιοχή αλλά και για πολυήμερη επίσκεψη εφόσον συνδυαστεί με επίσκεψη σε κοντινούς προορισμούς ή στο διπλανό Καιμακτσαλάν.

Τα Λουτρά Πόζαρ λοιπόν, είναι μεταλλικές πηγές, που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση, ενώ τα νερά βοηθάνε στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων. Ολόκληρη η εγκατάσταση των Λουτρών Πόζαρ αποτελεί πλέον πόλο έλξης για επισκέπτες κάθε ηλικίας για αναψυχή και ευεξία.

Φτάνοντας κανείς στο εσωτερικό της Λουτρόπολης θα συναντήσει το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο που περιλαμβάνει 11 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες χωρητικότητας έως 6 ατόμων η κάθε μια. Στην είσοδο θα βρεις το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών όπου θα σε ενημερώσουν για όλες τις επιλογές που μπορείς να έχεις. Επιπλέον διατίθεται καφετέρια που μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ του καθώς και εξωτερική πισίνα με ιαματικό θερμό νερό από τις πηγές που μπορεί κάποιος να κολυμπήσει για να αθληθεί, για ιαματικούς λόγους ή απλά για αναψυχή.

Τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης που θα βρεθεί στα Λουτρά Πόζαρ ολοκληρώνει το μαγικό και συνάμα μοναδικό σκηνικό των φυσικών καταρρακτών με ιαματικό νερό που ρέουν κατά μήκος του ποταμού και ο καθένας μπορεί εκεί να απολαύσει το μπάνιο του σε μια τεχνητή «πισίνα» μέσα στο ποτάμι.

Όλες οι επιλογές διατίθενται με μικρό χρηματικό αντίτιμο. Στις εγκαταστάσεις θα βρεις τουαλέτες, αποδυτήρια καθώς και ντουλάπια φύλαξης προσωπικών ειδών.

Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν διαμορφωμένα μονοπάτια που επιτρέπουν την εξερεύνηση του φαραγγιού και οδηγούν στον μεγάλο καταρράκτη ύψους 22 μέτρων σε υψόμετρο 400 μέτρων.

Σου προτείνω μια μικρή πεζοπορία στα μονοπάτια μετά την εξωτερική πισίνα προκειμένου να απολαύσεις και να ανακαλύψεις το μοναδικό αυτό τοπίο και καθώς επιστρέψεις να απολαύσεις το μπάνιο σου στον φυσικό καταρράκτη στο ποτάμι. Εμπειρία ανεπανάληπτη!

post a comment