Top

Αν είσαι παιδί στη Disneyland θα βιώσεις το απόλυτο παραμύθι. Αν δεν είσαι παιδί και είσαι ενήλικας σαν πας στη Disneyland θα ξαναγίνεις παιδί θες δε θες. Εκεί όλα είναι μαγικά. Φαίνεται πως το χεράκι του φίλου μας του Μίκυ που κρατάει το μαγικό ραβδάκι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά!

 

Πως ξεκίνησε:

Την γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1992 όπου άνοιξε επίσημα τις πόρτες της  σαν Euro Disney Resort. Σήμερα είναι γνωστή ως Disneyland Paris και φιλοξενεί περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

 

Πως θα φτάσεις:

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τουριστικό συγκρότημα έκτασης 22 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται 32 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού. Η πρόσβαση σε αυτή γίνεται εύκολα από τον κεντρικό σταθμό τρένων στο Παρίσι. Δρομολόγια για την Disneyland υπάρχουν και από το αεροδρόμιο.

 

Τι θα δεις εκεί:

Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται 2 θεματικά πάρκα, το Parc Disneyland και τα Walt Disney Studios, 7 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια, το Disney Village – ένας χώρος διασκέδασης και αναψυχής- καθώς και ένα γήπεδο γκολφ (27 τρύπες).

Στο Parc Disneyland θα απολαύσεις θεάματα, κλασσικά και σύγχρονα αγαπημένα παραμύθια του Disney, adventure διαδρομές με τραινάκια, θα γνωρίσεις από κοντά όλους σου τους αγαπημένους ήρωες, θα μεταφερθείς στην Καραϊβική για να κάνεις μια βόλτα με του πειρατές, θα ζήσεις τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς, θα συναντήσεις την Αλίκη και τους φίλους της από την χώρα των θαυμάτων, θα ταξιδέψεις στον πόλεμο των άστρων, θα μάθεις ότι ο κόσμος είναι μικρός (it’s a small world) και θα ξεποδαριαστείς αλλά θα έχεις πάντα στο πρόσωπο σου ένα χαμόγελο αθωότητας και ευτυχίας.

 

Για ατελείωτο παιχνίδι:

Για μεγαλύτερη απόλαυση και για να ζήσεις το παραμύθι σε όλο του το μεγαλείο προτείνω να αφιερώσεις τουλάχιστον δύο μέρες στα πάρκα και σίγουρα μια διανυκτέρευση σε ένα από τα ξενοδοχεία του συγκροτήματος. Value for money σίγουρα αξίζει και τον κόπο και τα έξοδα ειδικά αν προγραμματίζεις την επίσκεψη σου για εποχή υψηλής επισκεψιμότητας (high season) που λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για μερικές καθυστερήσεις και για ουρές αναμονής. Αν σκέφτεσαι να κάνεις ένα ταξίδι με τα παιδιά σου στην μαγική Disneyland και έχεις την οικονομική δυνατότητα να διαθέσεις αυτά τα χρήματα μια φορά στην ζωή σου, καλό είναι να πραγματοποιήσεις αυτό το ταξίδι όταν τα παιδιά σου θα βρίσκονται στην ηλικία περίπου των 10 ετών για να μπορούν να καταλαβαίνουν όλα τα θεάματα, για να έχουν μνήμες και για να μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα παιχνίδια καθώς μερικά έχουν όριο ύψους.

 

Disneyland covid edition:

Όσο για την εποχή covid 19 η Disneyland είναι ίσως το πιο αποστειρωμένο και ασφαλές μέρος στον πλανήτη καθώς τηρούνται με μεγάλη αυστηρότητα και σεβασμό όλα τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης υγείας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για όλους τους ενήλικες όπως σε όλο το Παρίσι. Παρόλα αυτά ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για μια προσεκτική αλλά σούπερ παραμυθένια επίσκεψη καθώς δεν υπάρχει συνωστισμός και οι ουρές αναμονής είναι μηδαμινές.

 

Αν τα παιδιά σου είναι πάνω από 10 ετών σου προτείνω σίγουρα να δείτε οπωσδήποτε τα παρακάτω θεάματα:

  • it’s a small world. Έχει διάρκεια περίπου 6 λεπτά και τα χρώματα θα σε μαγέψουν. Δεν θα ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις. Plus το μήνυμα που περνάει είναι διαχρονικό και απολύτως σημαντικό.
  • Πειρατές της Καραϊβικής στο Adventure isle. Δεν γίνεται να πας στην Disneyland και να μην δεις από κοντά τον διάσημο πειρατή Jack Sparrow και να μην σε συνεπάρει το feeling των διάσημων ταινιών.
  • The Hollywood Tower Hotel. Για τους λάτρεις των extreme παιχνιδιών ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Αν τολμάς πρέπει να το δοκιμάσεις.
  • Τραινάκια Big Thunder Mountain train, Indiana Jones και Hyperspace Mountain με εξαιρετική διακόσμηση ανάλογα με το εκάστοτε θέμα σίγουρα θα σε μεταφέρουν σε άλλη πραγματικότητα.

Τα παραπάνω θα ξετρελάνουν και εσένα ως ενήλικα σίγουρα.

 

Αν τα παιδιά σου είναι μικρότερα υπάρχουν άπειρα μαγικά θεάματα να απολαύσετε με τραινάκια, βαρκούλες, μαγικά χαλιά, ελέφαντες, αυτοκίνητα ή πεζοί που θα σας αφήσουν πλήρως ικανοποιημένους.

 

Bonus theme για μικρούς και μεγάλους το θέαμα με τον Peter Pan. Φρόντισε από πριν να έχει δει το παιδί σου την ταινία ή να του έχεις διαβάσει παραμύθι και να τους έχεις δείξει εικόνες.

 

Και μιας και όλοι μας στο fitness vibes αγαπάμε το fitness, και εγώ προσωπικά το travel και fitness το μεγαλύτερο fun fact για την Disneyland είναι ότι σίγουρα εκεί θα διατηρήσεις την φυσικής σου κατάσταση τρέχοντας από το έναν παιχνίδι στο άλλο. Όσο θα βρίσκεσαι εκεί και θα περιπλανιέσαι μέσα στα 2 πάρκα θα είναι σαν να κάνεις ένα μοναδικό ταξίδι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου αλλά και στο χρόνο. Απόλαυσε το και γίνε ξανά παιδί. Γέλα με την ψυχή σου, που τόσο το έχουμε ανάγκη, ειδικά αυτή την περίοδο, και γέμισε την καρδιά σου αγνότητα και χαρά! Γιατί κατά βάθος αυτό είναι η Disneyland Paris!

 

Περισσότερα Worldering με μένα μπορείς να βρεις εδώ!

post a comment